Përgjatë pesë viteve të fundit, Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM) është angazhuar në zbatimin e qasjes shumaktoriale “Shkolla Qendër Komunitare” në nivel vendor falë mbështetjes së Ambasadës së SHBA-së në Shqipëri.

16 shkolla të mesme të përgjithshme dhe 14 bashki janë bërë pjesë e kësaj qasjeje, duke mundësuar nxitjen e bashkëpunimit aktiv të institucioneve vendore (Shkollë-Bashki-Polici e Shtetit) si dhe ndërveprimin e tyre me komunitetin dhe të rinjtë në përpjekje për të krijuar komunitete të qëndrueshme ndaj ekstremizmit të dhunshëm.

Me Shume…

Konkursi i Ideve | Mars 2022

Gjatë muajit mars Shkolla Qendër Komunitare zhvilloi me shkollat e mesme pjesë e rrjetit, konkursin e ideve për aktivitete që kanë në fokus forcimin e lidhjes midis shkollës, bashkisë dhe Policisë së Shtetit duke përfshirë:
• Aktivitete të organizuara nga shkolla që sjellin bashkinë dhe Policinë e Shtetit më pranë të rinjve;
• Aktivitete që vendosin theksin në fuqizimin e politikave rinore dhe avokimin për nevojat e të rinjve;
• Aktivitete që adresojnë problematikat me të cilat të rinjtë përballen sot.

Me Shume…

Ju ftojmë të lexoni buletinin e dedikuar në kuadër të projektit “Shkolla Qendër Komunitare (SHQK) – Zgjerimi i rrjetit të komuniteteve të qëndrueshme në Shqipëri”.

IDM Albania prej 10 – 16 Mars 2022 u bë pjesë e fushatës ndërkombëtare të CNN #MyFreedomDay2022 dhe organizoi për herë të parë në Shqipëri një javë aktivitetesh ndërgjegjësuese me të rinjtë e shkollave të mesme të përgjithshme në mbarë vendin.

Me Shume…

Për fuqizimin e të rinjve dhe krijimin e komuniteteve të qëndrueshme ndaj ekstremizmit të dhunshëm

Në kuadër të komponentit për fuqizimin e të rinjve dhe aktivizimin në komunitet, IDM hap thirrjen për projekt-ide për nisma komunitare dhe aktivitete rrjetëzimi në nivel vendor, në përshtatje me nevojat dhe problematikat konkrete të të rinjve dhe komunitetit.

Me Shume…

Të rinjtë nga gjimnazi “Ali Asllani” Kotë, Selenicë gjatë një bisedimi të lirë me Blendi Salaj, ekspert i mirënjohur i medias dhe komunikimit në Shqipëri.

Ky takim vjen në vazhdën e bisedave të hapura për edukimin mediatik, që Blendi Salaj ka zhvilluar me të rinjtë e 16 shkollave të mesme të përgjithshme, pjesë e modelit shumë-aktorial Shkolla Qendër Komunitare.

Me Shume…

Përgjatë muajit qershor 2021, u zhvilluan trajnimet dy-ditore me pjesëmarrjen e 138 mësuesve, prindërve, psikologëve dhe oficerëve të sigurisë në shkollat e mesme “Ibrahim Rugova” Kamëz; “Halit Bërzeshta” Prrenjas; “Haxhi Qehaj” Rrogozhinë; “Ali Asllani” Kotë; “Arbëria” Bulqizë; “Arif Halil Sulaj” Mamurras; dhe “Oso Kuka” Shkodër.

Me Shume…

Gjatë muajit maj nxënës nga gjimnazet “Ali Asllani” Kotë, “Oso Kuka” Shkodër, “Arbëria” Bulqizë, “Halit Bërzeshta” Prrenjas, “Arif Halil Sulaj” Mamurras, “Haxhi Qehaj” Rrogozhinë, “Dom Nikollë Kaçorri” Durrës, “Isa Boletini” Vorë, “Sadik Stavileci” Kashar, “Zihni Magani” Peqin, “Ibrahim Rugova” Kamëz, “Shote Galica” Fushë-Krujë, Skënderbeu Krujë, “16 Shtatori” Shijak, gjimnazi Manëz dhe “Tomorr Sinani” Cërrik u trajnuan rreth edukimit mediatik dhe identifikimit të lajmit të rremë në media, nga eksperti i komunikimit, z. Blendi Salaj.

Me Shume…

Të rinjtë e 16 shkollave të mesme, pjesë e projektit “Shkolla Qendër Komunitare”, janë angazhuar në aktivitete të ndryshme komunitare për të përkujtuar Ditën e Evropës.

Me Shume…

Me qëllim të rritjes së njohurive të të rinjve mbi mundësitë e zhvillimit të karrierës, IDM organizoi një takim informues në lidhje me studimet e arsimit të lartë në SHBA dhe procesin e aplikimit.

Me Shume…

Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas, organizoi aktivitetin “Të rinjtë zgjedhin të sfidojnë përmes sipërmarrjes”, me pjesëmarrjen e nxënësve dhe stafit të 16 shkollave pjesë e projektit “Zgjerimi i Rrjetit të Komuniteteve të Qëndrueshme përmes modelit Shkolla si Qendër Komunitare”, i mbështetur nga Ambasada e SHBA-ve në Tiranë.

Me Shume…
TOP