Ambasada Amerikane në Tiranë dhe Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM) organizuan një panel virtual diskutimi mbi filmin dokumentar “Qyteti i Aliut”, i cili feston jetën dhe trashëgiminë e legjendës së boksit Muhammad Ali.

Rreth 50 të rinj, nxënës të shkollave të mesme pjesë e qasjes shumaktoriale SHQK, si dhe përfaqësues të organizatave jofitimprurëse që punojnë në fushën e parandalimit të ekstremizmit të dhunshëm në Shqipëri, iu bashkuan diskutimit mbi filmin.

Me Shume…

Të rinjtë nga gjimnazi “Ali Asllani” Kotë, Selenicë gjatë një bisedimi të lirë me Blendi Salaj, ekspert i mirënjohur i medias dhe komunikimit në Shqipëri.

Ky takim vjen në vazhdën e bisedave të hapura për edukimin mediatik, që Blendi Salaj ka zhvilluar me të rinjtë e 16 shkollave të mesme të përgjithshme, pjesë e modelit shumë-aktorial Shkolla Qendër Komunitare.

Me Shume…

Këtë javë u zhvillua një diskutim i lirë midis Dea Rrozhani, programuese dhe bashkëthemeluese e aplikacionit GjejZa, dhe të rinjve nga 16 shkolla të mesme të përgjithshme, pjesë e qasjes shumaktoriale Shkolla Qendër Komunitare.

Takimi ishte një mundësi për të frymëzuar dhe nxitur nxënësit e shkollave të mesme të bëjnë zgjedhjet e duhura në përpjekjet e tyre të ardhshme profesionale dhe sipërmarrëse.

Me Shume…

Përgjatë muajit qershor 2021, u zhvilluan trajnimet dy-ditore me pjesëmarrjen e 138 mësuesve, prindërve, psikologëve dhe oficerëve të sigurisë në shkollat e mesme “Ibrahim Rugova” Kamëz; “Halit Bërzeshta” Prrenjas; “Haxhi Qehaj” Rrogozhinë; “Ali Asllani” Kotë; “Arbëria” Bulqizë; “Arif Halil Sulaj” Mamurras; dhe “Oso Kuka” Shkodër.

Me Shume…

Gjatë muajit maj nxënës nga gjimnazet “Ali Asllani” Kotë, “Oso Kuka” Shkodër, “Arbëria” Bulqizë, “Halit Bërzeshta” Prrenjas, “Arif Halil Sulaj” Mamurras, “Haxhi Qehaj” Rrogozhinë, “Dom Nikollë Kaçorri” Durrës, “Isa Boletini” Vorë, “Sadik Stavileci” Kashar, “Zihni Magani” Peqin, “Ibrahim Rugova” Kamëz, “Shote Galica” Fushë-Krujë, Skënderbeu Krujë, “16 Shtatori” Shijak, gjimnazi Manëz dhe “Tomorr Sinani” Cërrik u trajnuan rreth edukimit mediatik dhe identifikimit të lajmit të rremë në media, nga eksperti i komunikimit, z. Blendi Salaj.

Me Shume…

Të rinjtë e 16 shkollave të mesme, pjesë e projektit “Shkolla Qendër Komunitare”, janë angazhuar në aktivitete të ndryshme komunitare për të përkujtuar Ditën e Evropës.

Me Shume…

Me qëllim të rritjes së njohurive të të rinjve mbi mundësitë e zhvillimit të karrierës, IDM organizoi një takim informues në lidhje me studimet e arsimit të lartë në SHBA dhe procesin e aplikimit.

Me Shume…

Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas, organizoi aktivitetin “Të rinjtë zgjedhin të sfidojnë përmes sipërmarrjes”, me pjesëmarrjen e nxënësve dhe stafit të 16 shkollave pjesë e projektit “Zgjerimi i Rrjetit të Komuniteteve të Qëndrueshme përmes modelit Shkolla si Qendër Komunitare”, i mbështetur nga Ambasada e SHBA-ve në Tiranë.

Me Shume…

Përgjatë muajit shkurt 2020 janë realizuar 6 takime prezantuese të projektit “Zgjerimi i rrjetit të komuniteteve të qëndrueshme në Shqipëri përmes modelit “Shkolla si Qendër Komunitare”, zbatuar nga Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim, me mbështetjen financiare nga Zyra për marrëdhënien me publikun e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Këto takime kanë hedhur hapat për krijimin e grupeve këshillimore dhe shtrimin e punës në vazhdimësi për zgjerimin e projektit në gjashtë bashki të reja.

Me Shume…

Në datën 28 Janar 2021, Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim Konferencën “Për fuqizimin e komunitetit në parandalimin e çdo forme të ekstremizmit të dhunshëm përmes modelit Shkolla Qendër Komunitare në bashkinë Kamëz.

Qëllimi i konferencës ishte ndarja e eksperiencave dhe praktikave pozitive të përftuara gjatë zbatimit të modelit “Shkolla Qendër Komunitare drejt një Komuniteti të Qëndrueshëm” në bashkinë Kamëz.

Me Shume…
TOP