Gjimnazi "Haxhi Qehaj"  eshte  hapur ne vitin shkollor  (1961 - 1962). Numri i maturanteve te pare te regjistruar ishte 14 nxenes. Drejtori i pare i shkolles mesme ka qene Lazan Koldashi.
Vitin e pare ,shkolla e mesme ka filluar ne lokalin e vjeter t shkolles VII vjeçare, me pas ne godinen e Re dy kateshe te shkolles VII vjecare "Qamil Gjuzi" .


Ne vitin 1985- 1986 u ndermor nisma nga kolektivi mesues nxenes, per njohjen dhe pasurimin e metejshem te traditave folklorike te zones.


Per pune te shquar kjo shkolle eshte dekoruar nga Presidiumi i Kuvendit Popullor 5 here me Urdher Pune te kl 3.


Shkolla eshte perfaqesuar gjithnje ne konkurse e  olimpiada ne shkalle rrethi dhe kombetare, duke fituar edhe çmime te ndryshme.


Shkolla ka nje zyre drejtorie, nje zyre nendrejtori, nje zyre sekretarie. Sherbimi psikologjik.
Gjithashtu ka edhe nje salle aktivitetesh dhe biblioteke. Cdo klase eshte e pajisur me perde, derrasen e zeze, tavolinen e mesuesit, banga, karrige dhe kosh per mbeturina. Ka nje kabinet informatike.


Pervec psikologes, shkolla ka dhe nje oficer sigurie. 

Doralda Dushku

Koordinatore

Doralda ka mbaruar studimet e larta bachelor dhe master per Fizioterapi. Eshte nje nder themelueset e grupit IDEARTË ne Peqin. Në 2018 ka punuar si konsulente e GIZ dhe ambasades Gjermane ne Bashkine Peqin per projektin "Peqini Reciklon". Në 2019-2020 ka punuar si kordinatore lokale per IDM ne projektin SHQK per Gjimnazin "Zihni Magani "Peqin. Duke nisur nga viti 2021, Doralda eshte kordinatore lokale ne projektin SHKQ ne gjimnazin "Zihni Magani " Peqin, "M.K.Ataturk "Pajove,"Haxhi Qehaj" Rrogozhinë dhe "Tomorr Sinani" Cerrik. Gjithashtu, eshte edhe specialiste e koordinimit Evropian ne Bashkine Peqin.

TOP