Shkolla Qendër Komunitare, një shkollë miqësore për të gjithë (SHQK)

SHQK synon zhvillimin cilësor të shkollës dhe aftësimin e fëmijëve dhe të rinjve si qytetarë të gatshëm dhe të aftë për të kontribuar në komunitetet e tyre. Shkolla Ime është një faqe elektronike që ka për qëllim informimin e publikut rreth aktiviteteve që zhvillohen në Shqipëri në kuadër të modelit Shkolla Qendër Komunitare (SHQK). Njihuni me historikun e krijimit të modelit SHQK në Shqipëri.

Historiku SHQK
Mars 2014

Themelimi

Miratohen standardet e Shkollës si Qendër Komunitare nga Ministria e Arsimit dhe Rinisë.

Në vijim

World Vision zbaton SHQK në 31 shkolla – Dibër, Durrës, Elbasan, Librazhd, Korçë, Shkodër dhe Tiranë.

2015-2016

UNICEF zbaton SHQK në 12 shkolla – Berat, Durrës dhe Korçë.

 

2015-2016

Terre des Hommes zbaton SHQK në 10 shkolla – Durrës, Fier, Elbasan, Korçë, dhe Tiranë.

2015-2016

Peace Corps zbaton SHQK në 6 shkolla – Elbasan, Gramsh, Kuçovë, Pukë, Sarandë, Shkodër.

2015-2016

Këshilli i Evropës zbaton SHQK në 6 shkolla – Kolonjë, Korçë, Shkodër, Tiranë, Tropojë, Vlorë.

2015-2016

Save the Children zbaton SHQK në 3 shkolla – Elbasan, Korçë, Mat.

2015-2016

Anëtarët e Kabinetit Qeveritar zbatojnë SHQK në 9 shkolla – Dibër, Durrës, Korçë, Shkodër, Tiranë.

2015-2016

Komuniteti vendor mbështet SHQK në 19 shkolla – Bulqizë, Gramsh, Kurbin, Librazhd, Malësi e Madhe, Pukë, Shkodër dhe Tiranë.

Tetor 2017

IDM Albania zhvillon modelin SHQK për gjimnazin "Tomorr Sinani" në Cërrik dhe për gjimnazin "Zihni Magani" në Peqin.

Korrik 2019

IDM zhvillon modelin SHQK në gjimnazin "Ibrahim Rugova" në Kamëz.

Tetor 2019

IDM zhvillon modelin SHQK në Krujë, Fushë-Krujë, Vorë, Kashar, Shijak, Durrës, Manëz dhe Peqin.

2020
TOP